Brnění,tupá bolest hlavy,snížený cit v prave ruce,skolioza

Dobrý den. Obracím se na vás s problémem. Je mi 20 a asi měsíc mám divne brneni v končetinách,třes, plus občas výstřely do nervu nebo jak to říct. Do toho me hrozně prokrupava krční pater (mám velmi ztuhle sijove svalstvo) a někdy jako bych nebyla duchem přítomna( nemůže to být spíš psychika? ) plus me trápí tlak v hlavě u temena, kdy tupa bolest vede až do ucha a obličeje. Jinak mám skoliozu páteře stupen kolem 20. Myslíte,že to může souviset právě se skoliozou a špatném držení těla? Někdy mi přijde,ze se mi velmi spatne prokrvuji končetiny a pravou ruku mám hodně slabou,jako by nepatřila ke mě , ale normálně s ní hýbat mohu. Jsem z toho zoufalá,bojím se,ze mám.něco vážného,ale doufám,že je to jenom ze špatného prokrvení,například. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Souvislost se skoliozou ej jistá. Porucha osy páteře zvyšuje vznik funkčních poruch páteře a svalových disbalancí, které podobné u stejně starého člověka se stejnou pracovní či studijní zátěží vyvolávají mnohem menší stupeň a tím i potíže. Potřebujete více než jiní častější " aktivně fyzioterapeutickou" léčbu, byť možná ne moc častou, ale současně s totuto pomocí pravidelně, ale cíleně cvičit, aby tato léčba mohla mít delší efekt. Současně se správnou léčbou je třeba rozebrat ergonomické podmínky studia a práce, což nemá význam, nejste li funkčně zlešpena,t ím pádem zlepšení ergonomických podmínek schopna. Psychika, stresy apod. jsou zhoršujícím faktorem, nebývájí jedinou a hlavní příčinou. Bojovat s tím lze pravidlenou fyzickou( nejlépe sportovní) aktivitou, která je rovnoměrná( plavání, chůze, jízda na kole,)tím problémy nevyřešíte, bduete však psychicky odolnější. Budete li v léčbě fyzioterapeuta a dobře spolupracovat cvičením, tak sama poznáte( případně fyzioterapeut), zda je potřeba i vyšetření například prokrvení apod. Nejeví se to dle popisu( ale je to jen popis) potíží jako moc pravděpodobné.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: