Brnění u srdce

Dobrý den pane doktore,chtěla bych se zeptat mám u srdce kardiodefibriátor z důvodů kolapsu a zástavě krevního oběhu,byla jsem hospitalizována na ARU,museli mě 45 min. oživovat a lékaři mi po umělém spánku nedávali moc nadějí.Podotýkám vše se stalo z úplného zdraví.Dnes mám problémy s arytmiemi,ale mám ty neškodné síňové.Docela se mi začínají stupňovat na počtu a délce,zatím nejdelší 2min.Doporučují mi zákrok-katedrizaci.Brala jsem léky betaloc a cordaron a měla jsem po dlouhodobém užívání vedlejší učinky kardiolog mi je změnil na bisoprolol.Mám k tomu ještě skoliozu páteře a tím se mi rozjela migréna při které mě v noci brní ruce,což k tomu prý patří.Ale teď se mi ještě objevil další problém v noci pociťuji slabé a krátkodobé brnění u srdíčka a já nevím zda by to mohlo být od páteře a nebo se něco děje třeba se sondami,které mám na srdíčku? Když mi vše začalo zjistili mi silný úbytek draslíku potom jsem měla vše v normě a já bych chtěla vědět zda mohu a jak doplňovat pravidelně minerály.Mám pocit,že vitamíny a minerály mi tělo vylučuje více než by mělo.Jím zdravě ovoce,zeleninu,dodržuji životosprávu a sportuji,tak se bojím,že mi ty minerály zase budou chybět a já to asi na sobě samé nepoznám,nebo ano? A ještě bych chtěla vědět co to ta katedrizace je? Mám taťku kardiaka,ktarý má ucpávání cév a už podstoupil takový zákrok,ale já ucpávání cév snad nemám tlak mám spíše nižší než vysoký co mívají kardiaci.Mohla bych toto zdědit po otci i když on má jiný problém se srdíčkem? Prý mám jinak srdíčko zdravé.Děkuji moc za odpověď s pozdravem Káťa

Odpověď odborníka:

Dobrý den Káťo, vaše potíže mohou být od zad i od srdce. Píšete, že máte implantovaný defibrilátor a užíváte léky na srdce. Katetrizace je obecný pojem, může jít o zprůchodnění cév nebo zákrok při arytmiích, také se užívá při zákrocích na chlopních. Někdo má sklon ke zvýšeným ztrátám draslíku je vhondé pít minerálky, ovoce, kompoty, někdy to nestačí a jsou nutné tablety. Váš problém a onemocnění jsou komplikované a více vám touto cestou nemohu poradit. Bude vhodná konzultace s vaším ošetřujícím kardiologem stran dalšího postupu.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x