Brnenie končatín pri roztrúsenej skleróze

Dobrý deň, asi pred 3 mesiacmi mi diagnostikovali roztrúsenú sklerózu; športujem (bicyklujem, behám), cítim sa dobre, ale znekľudňuje ma občasné brnenie končatín - chcem sa opýtať, o čo sa vlastne jedná? brnenie končatín je akýsi symptóm, alebo predzvesť niečoho horšieho? v blízkom období nastupujem na liečbu copaxonom, nepríjemné brnenie by tým pádom malo ustúpiť? pýtam sa z toho dôvodu, že mám strach, či sa niečo nezhoršuje a brnenie to nesymbolizuje... pán doktor mi povedal, že v podstate sa už nikdy nemusí žiadna ďalšia príhoda odohrať (len jeden nález je aktívny) čomu by som bol samozrejme veľmi rád:) ďakujem za odpoveď

Odpověď odborníka:

Brnění končetin je velmi častým příznakem, nejen u pacientů s RS. Příčin může být více. Jsou li potíže jen občas, zkuste magnesium v tabletách. Pokud bude i přes tuto léčbu obtěžující, jsou léky na předpis, které by Vám mohly pomoct. Nelze říct, že kvůli tomuto příznaku musíte očekávat zhoršení stavu z důvodu RS. Akutní ataka RS by se projevila např. brněním poloviny těla, které by neustávalo.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: