Bronch.astma

Dobrý den,doslechla jsem se,že existuje nemoc,která má podobné projevy jako bronch.astma,od kterého se jen velice těžko odlišuje.V průběhu této nemoci se stupňuje dušnost až do té míry,že se projeví i v klidu.můžete mi,prosím, sdělit,jestli je to pravda a zda se dá rozpoznat v počátečním stadiu?Mám údajne bronch astma,ale vůbec nekašlu ,pouze mám dušnost a to třeba najednou,bez jakýchkoliv předběžných projevů.Užívám Atrovent a Sibicort. Děkuji za radu a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Vaše příznaky jsou typické pro astma. Ta druhá nemoc se jmenuje CHOPN (chronická obstrukční plicní nemoc) a je to nemoc především dlouholetých kuřáků. I u ní se ale zhoršení až ke klidové dušnosti rozvine jen u některých pacientů, většinou těch, co pokračují v kouření. Vaše stavy náhlé dušnosti jsou pro astma typické, kašel nemusí být přítomen.

MUDr. Zdeněk Skácel
MUDr. Zdeněk Skácel

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: PNEUMO - HOST s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: