Bulka na boku - jedná se o lipom?

Dobrý den, předem děkuji za odpověď! Projela jsem internet a snažila se přijít na to, co se mi vytvořilo na boku mezi podpažím a prsem. Všimla jsem si toho před týdnem, většinou se dost pozoruji, takže myslím, že to tam ani déle nemám. Snad se jedná o lipom? Na karcinom prsu je to od něj příliš daleko? Pevně doufám. Bohužel jsem momentálně v zahraničí a nejdříve si budu moct zajít ke svému lékaři za 2-3 měsíce. Je to v pořádku? Jsem v jiném prostředí, na jiné dietě, jím více tučných pokrmů a méně se nyní hýbu. Může to s tím být spojeno? Bulka je pohyblivá vůči spodině, jak je vidět na videu, bolí jen velmi lehce při zatlačení. Vadí mi také z kosmetického hlediska. Mohu ji sama nějak eliminovat? Např. dietou, atd.? Co byste mi prosím v mém případě doporučovala? Mockrát děkuji za odpověď. Nikola

Odpověď odborníka:

Ani pobyt v zahraničí nemůže být překážkou alespoň lékařského vyšetření když už ne hned plného řešení. Ani na zvětšené fotografii není nílez dobře vidět.Útvar se musí pohmatem vyšetřit, zjistit jeho tuhost, pohyblivost, velikost, posun od okolí. Většinou se jmusí jistě odstranit a teprve mikroskopické vyšetření odstraněného útvaru plně stav zhodnotí. Možnost rukového novotvaru lipomu je hodně pravděpodobná.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x