Bulka na hrudní kosti

Dobrý den, paní doktorko. Rád bych se Vás zeptal na mou situaci ohledně malé, cca 3-5cm velké bulky pod hrudní kostí, která se mi s největší pravděpodobností vytvořila cca 3-5 dny nazpět. V té době jsem držel lehkou dietu, ráno jsem si dal klasicky velkou snidani s kávou, přes den na oběd měl jen cereální sušenky s čajem, a večer plnohodnotnou večeři. Po ránu jsem si dával lehké cvičení, několik desítek kliků, např. 20, pauza, 10, pauza, 20 pauza, 10 pauza. Toto jsem provozoval cca dva týdny. Učinky diety a cvičení mělo dobrý efekt do doby, než jsem si nahmatal již zmíněnou bulku. Z počátku jsem si myslel, že jsem to přehnal s kliky, a že jsou svaly přetaženy, ale brzo jsem zjistil, že to tak není, když se mi v oblasti, kde přechází břicho v hrudník, vytvořila jakási tuková vrstva. Myslel jsem si, že jsem si namohl bránici nebo mi praskl nějaký upon nebo šlacha, ale svaly fungují dobře a kdyby něco prasklo, tak bych to cítil mnohem více. Viditelná podlitina tam není. Četl jsem si mnoho podobných reakcí jiných lidí ma webu, a obávám se, že se může jednat o problémy se srdcem nebo žaludkem. Byť trávení mám v pořádku. Také jsem užíval doplněk stravy organického původu, mladý ječmínek. Jedno balení jsem dobral a v době, kdy se problémy vyskytly, jsem začal brát další jiného výrobce, ale také organic. Vzhledem k tomu, že jsem daleko od ČR, volím prvně tuto metodu pomoci, a jestli nebude zbytí, budu muset navštívit místní lékaře, jejichž pověst je daleko za hranicemi české medicíny.¨Jinak bulku lehce citím při hlubokém dýcháni, nejvíce však, když si jí prohmatávám. Docela mě to znepokojilo, neboť jsem nikdy nijak nemocný nebyl. Navíc se stále cítím, jakobych byl stále najezen. Ale to může být tím tukovým vakem, který mi tlačí na břicho. Jestli máte nějakou zkušenost s tímto jevem, prosím, napište mi ji. Všude jsem se dočetl jen doporučení navštívit lékaře. Ale nemohu tu oběhat všechny doktory, tak se chci sám dobrat blíže k tomu, co mi je. Navíc pracuji jako řidič kamionu, tak může být i docela možné, že je problém spojen s páteří. Děkuji za Vaše vyjádření.

Odpověď odborníka:

Michale, bohužel takto po netu bez možnosti vyšetření lze jen velmi těžko soudit na původ vašich obtíží. Doporučuji navštívit praktického lékaře a domluvit se sním na ultrazvukovém vyšetření, které by mohlo ozřejmit původ vzniku.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: