Bulka na krku, nad klíční kostí

Dobrý den, vše začlo píchnutím včelou do oblasti temene v odpoledních hodinách, poatupně se přidávala bolest hlavy až se to nedalo snést a nemohla jsem ani otočit krkem. Jela jsem na pohotovost, kde mi řekli, že nejspíš alergická reakce a píchli mi něco na ní a dali Dithiaden. Po 3 dnech, kdy mě hlava stále bolí mě poslali na kožní možný pasový opar, nepotvrzen. Další den jsem si nahmatala bouličku na krku, nadklíční kostí z boku. Je možné, že to jw pořád reakce na tu včelku. Píchla mě úplně někam jinam, nechci běhat se vším k lékaři. Teplotu nemám, hlava stále bolí na jedné polovině, kost za uchem při doteku bolestivost větší. Děkuji a hezký den

Odpověď odborníka:

Při štípnutí hmyzem dochází velmi často k toxickým a toxoalergickým reakcím, jde tedy o reakci na jed hmyzu, zánětlivé a infekční komplikace jsou běžné.Pomohou obklady octanem, Jarischovým routokem apod.

MUDr. Jindřich Lahovský
MUDr. Jindřich Lahovský

Specializace: Alergologie a klinická imunologie
Pracoviště: Ordinace pro alergologii a lékařskou imunologii, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: