Bulka na nadvarletem

Dobrý den, již někdy v listopadu jsem si pod pravým nadvarletem nahmatal cca 0,4 - 0,5 cm velkou bouličku. Výrůstek podle mého názoru není součástí nadvarlete a nachází se přímo na varleti. Jelikož je ale překrytý strukturou nadvarlete, nelze jej snadno nahmatat. Nejlépe to jde v teple, například po koupeli. Zhruba půl centimetru od tohoto výrůstku mám další tři, velké řádově první milimetry, možná menší. Na druhém varleti jsem nic podobného nenašel. Výrůstek je tvrdý, jakoby nalepený přímo na stěně varlete a nejde s ním hýbat (nejde s ním "jezdit" po stěně varlete). Někde jsem četl, že v této oblasti bývají časté cysty, nicméně ty jsou podle mých informací měkké. Ani po dvou týdnech bulka nezmizela, a tak jsem na základě rad nalezených na internetu navštívil urologa. Ten mě ujistil, že se jedná o součást nadvarlete. Vyšetřil mě i ultrazvukem, avšak nepochopil, že mi nejde o měkké struktury nadvarlete, ale o onu tvrdou bulku přímo na varleti. Jsem si téměř jistý, že hmatovou prohlídkou tuto bulku nezastihl, ačkoliv obvodní lékař ano. Lékař měl ten den dost napilno, a možná proto byl poměrně arogantní a vlastně si ze mě tak trochu dělal pohrdavě srandu, že se mám méně prohlížet a více žít. Bylo mi to nepříjemné, ale v tu chvíli jsem byl rád za každou dobrou zprávu. Poté jsem měl trochu shon v práci a osobním životě, tak jsem to neřešil, nicméně teď jsem si na bulku opět vzpomněl a celý problém mě opět začal trápit. Mohli byste mi prosím sdělit, jaká je pravděpodobnost, že se lékař zmýlil? Byl by pod ultrazvukem nežádoucí výrůstek (pakliže by se jednalo např. o nádor) vidět i skrz celé varle, pokud by lékař předem nevěděl, kde přesně má hledat (protože bulku prsty nenahmatal)? Nebo se ultrazvukem pro pozitivní nález musí přes inkriminované místo přímo přejet? Budu moc rád za jakékoliv doporučení (např. zda mám či nemám navštívit jiného urologa, což mám asi v plánu) a také za jakékoliv informace a postřehy o mnou popisovaném výrůstku. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Martine, v souladu s Vaším úmyslem Vám doporučuji vyhledat v rámci tzv. second opinion jinou urologickou ambulanci a podstoupit kontrolní vyšetření. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x