Bulka na předkožce

Dobrý den, trápí mě choulostivý problém. Před několika lety se mi na předkožce penisu objevil takový bílý boláček. Zašel sem si s tím k urologovi a ten mě ujistil, že je to pouze tukové že se nemam znepokojovat. Po několika letech se ale bolák spíše rozšířil a občas mě i pobolívá. U obvodní dr mi zjistili i bílkovinu v moči. Sexuální problémy vůbec nemám, ale mám z toho velký strach. Zaslechl jsem něco o rakovině penisu a nedá mi to spát. Bojím se jít znovu i k urologovi. Poraďte mi prosím. Může to být až tak vážné? Mám pětiměsíční dítě a mám strach, co kdyby. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Tomáši. Pokuď se V8m ložisko na kůži penisu nějakým spůsobem mění, zvětšuje, mění barvu a pod., měl by jste se preventívně nechat vyšetřit kožním lékařem. Strach mít nemusíte, i tukové ložisko se může zvětšovat, ale prevence je na místě a v každém případě ku prospěchu. Co se týče nálezu bílkoviny v moči - bílkovina bývá přítomna při ( či po prodělaném) jakémkoliv zánětu v těle ( včetně zubů a pod.), nebo po zvýšené fyzické námaze. Proto jednorázový nález bílkoviny v moči ještě nemusí nic znamenat. V každém případě by se odběry moči měli zopakovat s odstupem např. měsíce. Pokuď bude bílkovina v moči přítomná nadále, je třeba provést sběr moči za 24 hodin, aby se kvantifikovali odpady bílkoviny, taky je třeba pátrat po zánětu v těle a taky nechat se vyšetřit v nefrologické ambulanci.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: