Bulka na sliznici tvrdého patra

Dobrý den, chtěla jsem Vás, pane doktore, požádat o radu. V září loňského roku jsem narazila na bulku/pupen přibližně na středu tvrdého patra. Nevím, jak dlouho to tam je.......jen si pamatuji, že již dříve se mi v tom místě čas os času dělával "špičatý pupínek", který mi tam "vadil", tak jsem ho většinou "praskla" nehtem/rozškrábla - zmizel a já to dále neřešila. I v září jsem ho chtěla odstranit, rozbolavělo se mi to do "aftu", defekt se zahojil, ale stále tam přetrvává bulka/hroudička. Byla jsem s tím začátkem prosince na ORL, kde mi řekli, že to je slizniční záležitost, že se tam vytvořila nějaká vesikula a že déle trvá, než se to zahojí......že to ještě vždycky podráždí jídlo.... Už utekly zase 3 měsíce a zatvrdlina/bulka tam stále je, občas se v tom místě udělá špičatý pupínek... Četla jsem již Vaše odpovědi týkající se nádorů patra.... nejsem ani alkoholik ani kuřák..... přesto mě napadá, zda to nemůže být něco zhoubného? Mohla by to bý třeba jako jizva po tom defektu, která tam už zůstane?.... Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Je velmi nepravděpodobné, že by se jednalo o cokoliv nebezpečného. V drtivé většině případů se jedná o neškodný kostní výrůstek. Pokud se jeho velikost nemění a povrch se samovolně (bez předchozího mechanického poškození například tvrdým jídlem) nemění ve vřídek,není třeba se ničeho obávat. V opačném případe prosím pro klid duše vyhledejte specializovanou slizniční poradnu na Stomatologické klinice Všeobecné fakultní Nemocnice v Praze. S přáním hezkého dne Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: