Bulka pod kůží nad ohryzkem

Pane doktore. Rád bych se zeptal na jeden ptoblém který mi nedá spát ale snad se jedná o banální záležitost. Před 2 dny jsem si nahmatal na krku nad ohryzkem malou bulku... je pod kůží o velikosti cca 1 cm. Není bolestivá a nepohyblivá. Je mi 29 let a jsem kuřák. Mám trošku strach aby se nejednalo o nádor. Nedávno mi bral můj obvodní lékař krev z důvodu kousnutí klíštěte a výsledky byly v pořádku, bez zvýšených bílých krvinek. Nevím jestli je tato informace důležitá protože netuším jestli bych měl nádorové onemocnění zda by se oběvil zvýšený počet bílých krvinek... Předem moc děkuji za odpověď a Váš čas...

Odpověď odborníka:

Milý pane Tomáši, jste inteligentní mladý muž a určitě by Vás neuklidnil pouhý teoretický nápad. Podkožní útvar lze zobrazit při nezatěžujícím ultrasonografickém vyšetření. Biochemický nález není pro diferenciální diagnostiku adekvátním ukazatelem.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: