Bulka pod levým žebrem

Vážený pane doktore, měla bych dotaz ohledně mého otce. Je mu 58 let, nebyl nikdy nijak zvlášť nemocen, pouze před pár roky vředy na žaludku, které byly přeléčený, poté operace anální fistule. Nedávno si nahmatal v oblasti pod levým žebrem a pánevní kostí nějaký útvar. Přiznal , že ho tam má již delší dobu, ale nyní se zvětšil a začal ho bolet celý levý bok.Kromě téhle boule nemá žádné jiné příznaky, alespoň nic neříkal, pouze zvýšená plynatost,chiodí častěji na velkou, chuť k jídlu také dobrá a nehubne.Mohl by jste mi prosím jaké vyšetření je pro něj vhodné. On zatím odmítá navšívit jakéhokoliv lékaře,zřejmě z důvodu nedávného úmrtí mé maminky na rakovinu. A zda byl dostačující např. pouze ultrazvuk, který bych mu zařídila. Jinak v jeho rodině se vyskytuje rakovina- jeho sestra má rakovinu slinivky, druhá sestra rakovinu prsa, jeho bratr Crohnova choroba, já mám také Crohna. Moc Vám děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená paní Pavlo, doporučuji podstoupit vyšetření praktickým lékařem, s následným doplněním laboratorních výsledků a zobrazovacích metod. Může se jednat o benigní nález v podkoží, ale nelze vyloučit jiné, závažnější onemocnění. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x