Bulka u kritorisu..

Dobrý den, s manželem se pokoušíme o miminko...máme tedy větší sexuální aktivitu něž předtím....manžel mě intenzivně dráždil u kritorisu...v tu chvíli se mi to líbilo, ale po 2 dnech se mi objevila bulka. Paní doktorka mi tu bulku propíchla, nějaká tekutina odtekla, ale vše se ven nepodařilo dostat.. na pohotovosti mi bylo řečeno, že je to podkožní cysta...nebo ucpaná mazová žláza...hned na mě vyrukovali s operací...je pravda, že to mám na místě, kde mě to při pohybu bolí a omezuje. Vysadila jsem antikoncepci Sunya v 08/2014 nemůže to být nějaká hormonální nerovnováha nebo tak něco? že by se bulka vstřebala o obešlo se to bez nějakého zákroku. Chceme miminko, tak se mi nechce podstupovat zákrok v celkové anestezií..nedá se to udělat nějak ambulantně, že bych se léčila doma..hospitalizaci v nemocnici špatně psychicky snáším..paní doktorka říkala, že se to jen nařízne a vyndá práce na 10 min. nedá se to řešit jinak než hospitalizací a celkovou anestezii. Přikládám obrázek. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Z obrázku není zcela patrné, zda se nejedná o zánět (absces ) tzv. Bartholiniho žlázy. To musí posoudit a určit Vaše paní doktorka. Pokud ano, pak bych doporučil popisovaný výkon v celkové anestezii a to úplné odstranění celé. Tyto záněty se totiž často opakují s může Vás to poté trápit třeba během gravidity, což by bylo nepříjemné. Pokud to zánět Bartholiniho žlázy není, může se jednat o zánět některé z tzv. parauretrálních žlázek. Zde chirurgická intervence není bezpodmínečně nutná, pokud se nezanítí --zčervená, výrazně bolí, zvýšená teplota

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x