Bulka v prsu

Dobrý den, píši Vám kvůli bulkám, které mám v prsu.. V levém prsu mám cystu a v pravém prsu mám benigní fibrom. Byla jsem na ultra sonografickém vyšetření v Kladně. Další kontrolu mám 21.12.2015. Chtěla bych se zeptat, zda se mám něčeho bát, když je fibrom benigní a zda je možné aby se změnil během 4.měsíců na maligní fibrom. Dále bych se chtěla zeptat, jestli je dobré si nechat cystu i fibrom preventivně odstranit. Děkuji za informaci. S.

Odpověď odborníka:

Milá Sandro, pokud dle sona provedeného v KLadně, pokud chodíte do screeninkového centra PP kliniky, je popsáno, že se jedná o cystu a fibrom, pak to tak jistě bude, pracují tam velmi šikovné lékařky! Benigní fibrom se na maligní fibrom změnit nemůže, pokud by takový potenciál mohl mít, jistě bychom ho tam nikdy neponechávali! Což je i odpověd na další otázku, tyto nálezy pokud pacientku neobtěžují svou velikostí, nebo nezvyklým nárustem se zřídkakdy doporučují odstranit.KK.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: