Bulka v prsu

Dobrý den, v pravém prsu jsem si nahmatala bulku, se kterou jsem byla poslána na ultrazvukové vyšetření. Je mi 25 let. Zajímalo by mne, zda je z vyšetření patrný již nyní nějaký závěr i bez dalšího vyšetření, které mě čeká v dohledné době. Závěr z ultrazvuku: Nedaleko pod areolou je hypoechogenní ložiskový útvar, ovoidní konfigurace, vcelku téměř homogenní, ostrá zevní definice útvaru, fokálně naznačeně jemně lobul. kontury, orientace dlouhé osy paralelně s hrudní stěnou, velikosti 27 x 16 x 22 mm, bez dist. enhancement, bez kalcifikací či mikrokalcifikací, fokálně na několik místech průkaz interní vaskularizace – celkový sonografický dojem je sice spíše benigní, např. FIA, jednoznačně však pomocí uz etiologii specifikovat nelze, nutno dovyšetřit. Jinak dále bilaterálně symetrický nález s převahou žlázové složky, parenchym v toleranci normy. ez dilatace duktů retoareolárně. Axily bez průkazné signifik. lymfadenopatie. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravděpodobně se jedná o benigní nález, proto nemusíte mít strach. Přesto bych doporučoval ještě kontrolní dovyšetření na mamografu a konzultaci u ošetřujícího lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Xorimax Chtela bych se zeptat. Dostala jsem antibiotika Xorimax 500mg, muzou se...
  • Nitrodelozni telisko Chtela bych se zeptat, pred 14 dni jsem si nechala dat...
  • Bolesti zad Pane doktore, chtěla bych Vás požádat o radu. Poslední 2 roky mě...
  • Závratě Prosím o radu před týdnem jsem byla odvezena do nemocnice měla jsem...
  • Zánět ledvin Dobre odpoledne, chtela jsem se zeptat zda se z moci da poznat...
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x