Bulka v prsu

dobry den mam dotaz ale ohledne me mamky.je ji 47 a nasla si na leve strane vedle prsa v podpazi ne primo na hore v podpazi ale vedle prsa na boku bulku je tvrda a pohyblva chci se jen zeptat i tam je riziko rakoviny prsu??nevim jak je to spojovany ty prsni zlazy jestli je to i takhle na boku.chodi na mamografii kazdy 2 roky ale jen by me zajimalo jestl je to takto mozy si ji nahmatat i tam na strane podpazi ale asi 15 cm dole.dekuji moc za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím přesně, jakou lokalizaci myslíte....ale bylo by určitě lepší, kdyby maminka šla na kontrolu na mamografické pracoviště (nebo ke gynekologovi) i mimo interval, ve kterém chodí na mammografii a nechala se vyšetřit. Lékař posoudí pohmatem, o co jde a dovyšetří třeba jen ultrazvukem, může jít o uzlinu nebo shluk vaziva, ale po internetu to spolu nerozlišíme - musí ji vidět lékař! Kdyby chtěla jistotu, může si zaplatit vyšetření i sama, firma Avon dává ženám příspěvek na vyšetření, viz tento odkaz, kde najdete podrobnosti (ev. jejich infolinka zdarma): http://vozickar.com/prispevek-na-vysetreni-prsu/ . Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Je vám padesát? Nejvyšší čas na změnu jídelníčku!
Články: Je vám padesát? Nejvyšší čas na změnu jídelníčku!
Některé rizikové faktory a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Články: Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Žaludeční vředy jsou v...
Antivirotika snižují riziko zápalu plic u dětí
Články: Antivirotika snižují riziko zápalu plic u dětí
Chřipka ve většině případů...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: