Bulka v šourku

Dobrý den. Půl roku zpět jsem absolvoval vyšetření varlat, kvůli bolestem, které naštěstí bylo zapříčiněno z bolesti zad a varlata byli v pořádku. V současné době jsme ale vypozoroval jakousi bulku uvnitř šourku, která nejspíše není zachycená ani na jednom varleti a lze ji nahmatat kdekoliv v šourku. Je zde důvod k obavám, nebo opětovná návštěva lékaře? (Velikost bulky je přibližně 0.2 až 0.3 mm). Děkuji vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Jaroslave. Je velmi nepravděpodobné, že by šlo o něco vážného, zvl. pokud jste nedávno byl vyšetřen urologem - drobné "bulky" v šourku jsou obv. normální anatomické útvary ("přívěsky" varlete či nadvarlete). Ovšem, vzhledem k tomu že to vnímáte jako nově vzniklý problém, je konsultace lékaře i tak vhodná - u jakýchkoliv změn v obl. varlat by u mladého muže měl platit přístup "předběžné opatrnosti".

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: