Bulka v třísle

Dobrý den. Mám pohyblivou bulku v pravém třísle ve velikosti hrášku. Nedávno jsem prodělala absces (u kostrče). Byla jsem na chirurgii,tam mi vytáhli hnis. Ta bulka, byla velká,když mě to bolelo. Teď mě "zadek" pobolívá jen někdy,když dlouho sedím nebo tak,nemám žádný otok,jako předtím. Chci se zeptat,zda ta malá bulka,cn mi zůstala,je v důsledku ještě ne úplně zahojeného abscesu a pak zmizí. Jinak mi byla doporučena operace,aby se problém nevracel. Děkuji za odpověd, Kateřina.

Odpověď odborníka:

Milá Kačíí,
bulka v třísle bude s největší pravděpodobností zvětšená lymfatická uzlina. Ta by měla časem zmizet. Co se týká abscesu u kostrče, předpokládám, že se asi jedná o pilonidální cystu. Časem nejspíš bude nutné její radikální chirurgické odstranění. Hezký den

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: