Bulka v žebrech

Ráda bych se poradila ohledně boule ( uzliny? ) v žebrech. 26.6. jsem byla na pohotovosti pro týden přetrvávající bolesti od levého podpaží do spodní části levého prsa ( až žeber ), bolesti a motání hlavy, pocity úzkosti a zvýšené únavy. Po prohlédnutí DUTINY ÚSTNÍ mi bylo sděleno, že jsem v pořádku, zbytek nechť konzultuji s praktickým lékařem. Následně mi prkt. lékař sdělil, že na mě neshledává nic zvláštního, ale, že se může jednat o panickou ataku ?! ( z důvodu, že jsem se po 3 předchozích vyšetřeních nic nedozvěděla a bolesti přetrvávali, jsem se rozbrečela, protože jsem již měla pocit, že jsem simulant ). Dostala jsem neurol a týden ručních prací. Při další kontrole jsem povýšila na Xefo Rapid a Lexaurin 2x denně. To už jsem měla v levém žebru bouličku ( pohyblivou "asi uzlinku" o velikosti cca 1x1cm ).Následně jsem si po dále přetrvávajících bolestech vynutila EKG, vyšetření krve, rtg páteře a byla objednána na mamograf (23let). Na mamograf mě nevzali pro můj věk - nahrazeno sonem prsou. Vzhledem k tomu, že boule je v žebrech a ne v prsu, stejně by mamo bylo pravděpodobně k ničemu a dále mi jej stejně odmítli udělat. Všechna proběhlá, výše zmíněná vyšetření proběhla v pořádku. Začínám ale být zoufalá, protože jsem se od 26.6. nevyspala, boule je bolestivá ( zhruba 1,5 měsíce a zdánlivě větší ). Nevím kam se dovolávat. Na sonu mi sdělili, že jde pravděpodobně o nahromaděnou tkáň nebo vazivo a že je zvláštní, že pozoruju lehké zvětšení či dokonce bolest ale, že mám vydržet. Při vyšetřen sona vleže, jsi při založení rukou pod hlavu bouličku ztratila a nebyla k nalezení, ukazovala jsem ji dr. dodatečně skoro mezi dveřmi, když jsem ji vstoje nahmatala. Od té doby se mi žádný dr nevěnoval. Zhruba 14 dní byla bolest ucházející a tak jsem chodila i do práce ale jsou dny, kdy chodím spát již v 18:00 jen abych zaspala největší bolest. Bolest nepozoruji intenzivněji v návaznosti na denní dobu ani na polohu. Jediné, co pocituji je, že mi nedělá dobře tahat těžší věci. Zhruba 14 dní zpět jsem navíc objevila, že ve zmíněné části žeber mám jakoby prohlubeň viz foto. Boule jako taková je šikmo nahoru vpravo od "prohlubně"/pihy (kterou doufám uvidíte - můj lékař ji nevidí ). Děkuji předem mnohokrát za odpověď EJ.

Odpověď odborníka:

Možná se jedná o dvě různé záležitosti. Je-li boulička pohyblivá, jedná se pravděpodobně o měkkou tkáň, podkožní vazivo nebo tuk a ten se může také zvětšit, i když pomalu. Uzliny jsou hluboko v podpaží, nejsou nahromaděny nad žebry v úrovni dolní části prsu. Také se mi nezdá pravděpodobné, že by bolela tato boulička, ale neviděla jsem Vás. Může se jednat o přenesenou bolest ze zablokovaného žebra, pokud jsou ostatní vyšetření v normě. Zkusila bych rehabilitačního lékaře a fyzioterapeuta, jestli by Vám od bolesti nepomohli. Třeba by potom zmizela alespoň prohlubeń, jestliže souvisí se zablokovaným žebrem a hlavně bolest by se mohla cvičením a mobilizací dobře ovlivnit. Přeji pěkný večer (prohlubeň je vididtelná, boulička bohužel ne)

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: