Bulka ve svalu

Dobrý den, před pár dny jsem psala dotaz ohledně bulky ve stehenním svalu asi 10cm nad kolenem. Byla jsem na UZ. Paní doktorka píše: v podkoží detekován drobný lipomatózní útvar v podélné ose max. 14mm. Je to tedy benigní lipom a nemusím se bát? Četla jsem, že lipomy jsou pod kůží a pohyblivé. Bulka je ale hlouběji a vyloženě pohybovat s ní nejde. Na UZ by se ale nějaký maligní nádor měkkých tkání poznal ne? Co se popř. s lipomatózním útvarem dělá, může tam zůstat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Záleží na detailním popisu z ultrazvuku, většinou se v závěru popisu přímo stanovuje diagnosa, takže by to ve zprávě mělo být jednoznačně - lipom. Pokud je uložen mezi svalovými snopečky, nemusí být pohyblivý. Léčba není nutná.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x