Bulka ve varleti

Je mi 14 let a mám bulku u pravého varlete u kořene penisu. S varletem není nijak srostlá, ani se ho přímo nedotýká. Nijak nebolí. Je velká zhruba 0,5 cm. Nemůže to být rakovinou varlat? Před rokem jsem měl i bulku v prsu, která nebyla nebezpečná, potvrzeno od doktora a časem zmizela. Může tedy být moje bulka ve varleti příznakem rakoviny? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Jiří, bez vyšetření těžko rozsoudit, o jaký charakter bulky se jedná, ale doporučuji Vám stejně jako v případě bulky v prsu, se obrátit na lékaře - urologa, nebo se obraťte na Vašeho praktického lékaře, který Vás ke specialistovi odešle. Nádor se musí vyloučit, ale bez vyšetření skutečně nelze říct, o co se přesně jedná. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Výživa a věk
Články: Výživa a věk
I když se to možná nezdá...
Noc jako prokletí pro astmatika?
Články: Noc jako prokletí pro astmatika?
Možná to znáte: sotva...
Poznejte srdeční infarkt – můžete zachránit život
Články: Poznejte srdeční infarkt – můžete zachránit život
Akutní infarkt myokardu je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zhubněte, a nedejte tak rakovině šanci
Články: Zhubněte, a nedejte tak rakovině šanci
Zbavení se i malého...
Pomozte si cvičením od bolestí zad
Články: Pomozte si cvičením od bolestí zad
Základem zdraví je zůstávat...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: