Bulkana krku

Dobrý den, prosila bych o radu moc se tím trápim. Mám 3 letého syna a před rokem jsem mu na krku objevila bulku velikosti cca do 1 cm. Šli jsme k obvodní lékařce a ta nám řekla, že je to zvětšená uzlina, že se časem ztratí a udělala nám krevní testy. Bylo vše v pořádku. Uplynul rok a bouli má můj syn na krku pořád. Doktorka nás nikam nechce poslat, ale mám strach nemám klid na duši když tu bouli vidim. Je vidět jakmile syn trošku otočí hlavou. Prosím o radu jak dlouho může uzlina být, ztratí se vůbec někdy? Není nějak nebezpečná? Děkuji moc za radu přeji hezký den Markéta

Odpověď odborníka:

Zvětšená uzlina sama o sobě není vůbec nebezpečná a není třeba se tím trápit. Druhá věc je, ře zvětšená uzlina může být příznakem infekce nebo ve vzácných případech i nádorového onemocnění. Tyto choroby lze poznat z krevních testů, které nechala udělat vaše lékařka. Jako doplňující vyšetření bych zvážil utrazvuk a někde bývá zvykem, že se takové dítě posílá na dětskou onkologii, kde se zvětšené uzliny bez rozdílu sledují a v 99% případů nic neznamenají.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: