Bulky na krku

  • Dotaz od: Dana Honzová
  • Publikováno: 28.12.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, můj syn (2,5) má již od narození na krku bulky. Jsou asi tak v místech pod uchem. Na každé straně má dvě o velikosti fazole. Lékař mu asi před rokem dělal krevné testy, ty byly naštěstí v pořádku, ale stále mě trápí, že je tam vůbec má. Můžou být neškodné, ikdyž je tam má tak dlouho? Myslíte, že někdy zmizí? Děkuji za odpověď..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se jejich vzhled nemění, nebolí, krevní testy jsou v pořádku, syn dobře prospívá a roste, tak jsou s největší pravděpodobností neškodné a možná i zmizí. V těchto místech jsou mízní uzliny (vyšetřením krve lékař zjistil, že není přítomno onemocnění postihující uzliny), mohou zde být podkožní tukové "nádorky" - tzv.ateromy - neškodné nahloučení tuku v podkoží, nebo fibromy, bulky tvořené vazivem. Ostatní je nepravděpodobné.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: