Bulky pod dolní čelistí

Dobrý den. Už asi před 2 lety jsem si pod čelistí nahmatala a na krku, jakoby u štítné žlázy, takovou bouli či spíše uzlinu, ale byla jsem v klidu, protože jsem v té době měla angínu. Bouli tam mám ale i dnes a postupně jsem si jich nahmatala zespoda čelisti více. Nebolí, nejsou viditelné, jsou pohyblivě a nahmatám je jen v tom případě, pokud ohnu hlavu směrem k hrudi, jinak nikolik a nevím o nich. Můžou to být tedy jen uzliny? Je pravda, že se mi to zhoršilo poté, co jsem si nechala vytetovat minulý rok něco ze strany na krk a propíchnout uši. Bulky nahmatám lépe např. po nemoci, nebo po vrtání zubu. Ale i tak se bojím, aby to nebyla třeba rakovina. I když se mi to zdá nepravděpodobně, nýbrž to mám už 2 roky. K lékaři se bojím. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nejpravděpodobněji jde o reaktivně zvětšené mízní uzliny, to tetování a další zákroky se na tom také mohou podílet. Jestliže je máte už dva roky a nemizí, doporučuji provést základní vyšetření krevního obrazu a ev. ultrazvuk těchto uzlin.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chudokrevnost
Články: Chudokrevnost
Chudokrevnost, neboli...
Příležitostné kouření rovná se nevinné kouření?
Články: Příležitostné kouření rovná se nevinné kouření?
Mnoho lidí o sobě říká, že...
Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Články: Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Většina kojenců si občas po...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Měření pulzu: dokáže odhalit infekci i infarkt
Články: Měření pulzu: dokáže odhalit infekci i infarkt
Pulz neboli tep nás...
Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Články: Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Silný a správně fungující...
Poruchy hlasu u dětí
Články: Poruchy hlasu u dětí
Příznakem poruchy hlasu je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: