Bulky v trisle - leukemie?

Dobry den pani doktorko, obracim se na vas se strachem a prosbou. Mam v trisle, pravem, dve boulicky, cca okolo 1cm, o jedne vim uz par let, o druhe par dni. A bojim se, zda to neni priznak leukemie. Mam ted i mimo to hodne stresu, ze odvaha jit k lekari chybi, navic ziju v zahranici. Myslite, ze bych se mela bat realne?

Odpověď odborníka:

Milá Aneto, leukemie má většinou i další příznaky , nejen zvětšení uzlin (horečky, únava, hubnutí, noční poty, sklon k infektům, krvácení .....). Navíc pokud uzlinku máte delší čas, jistě nejde o nic vážného, velikost kolem 1cm je normální. Každopádně nepodcenujte gynekologické preventivní prohlídky, zvětšení uzlin v tříslech může být i příznakem gynekologických potíží (př.záněty).

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: