Bušení a vynechávání srdce

  • Dotaz od: Jana Strahovská
  • Publikováno: 18.12.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, je mi 23 let, cca tři roky mě trápí zvýšený srdeční tep. Veškeré výsledky však dopadly dobře(EKG, štítnice, holter) tak mi byly předepsány jen malé dávky betablokátorů. Po vysazení HA se tyto potíže zmírnily, betablokátory také už neberu, ale trápí mě zase vynechávání tepu srdce- srdíčko na malou chvíli jakoby vynechá, přeskočí, občas mi přijde, jakoby bouchlo intenzivněji. Poslední dobou se mi to stává opravdu často, když jsem v klidu a vnímám to tak i několikrát do hodiny. je to velice nepříjemné. Jsem potom i hodně unavená a psychicky z toho vyčerpaná. Obecně jsem hodně velký stresař, bývám často nervózní i z maličkostí. Mohly by mi v tomto případě pomoci nějaká homeopatika? Nevím, jestli mám jít na další interní vyšetření, když mě vždy pošlou domů s tím, že jsem zdravá a že mi nic není. Je ještě nějaké vyšetření, o které bych mohla požádat, může se jednat o nějakou jinou zdravotní poruchu? Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud vás trápí vynechávání srdce, tak se to nazývá exrasytoly. Extrasystoly jsou předčasné stahy, která mají všichni lidé, ale někteří je více vnímají a to se nazývá palpitace. Palpitace jsou zvýšené uvědomování si srdečního rytmu. Pokud všechna vyšetření byla v normě (EKG Holter, hormony štítné žlázy), tak se může opravdu jednat o problém spíše psychický. Někteří lidé na stres reagují tím, že cítí tlukot svého srdce, potí se, mají stažené hrdlo atd. Pokud tento stav dojde do chronického stádia, tak tyto potíže mají, i když nejsou v akutním stresu. V případě homeopatik neexistují žádné klinické studie, které by prokazovaly jejich účinnost, ale jsou lidé, kteří říkají, že se po nich cítí lépe. V některých případech je vhodné si promluvit s psychologem, který může naučit lépe zvládat stres.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+18 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Deprese a drogy: co přichází dřív?
Články: Deprese a drogy: co přichází dřív?
Otázka, zda drogová...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kuřákům zachrání plíce sója
Články: Kuřákům zachrání plíce sója
Lidé, kteří jedí hodně sóji...
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: