Bušení srdce

Dobrý den, v únoru po státnicích jsem měl bušení srdce okolo 160 tepů, které vzniklo v kanceláři v klidu. Nechal jsem se odvést sanitkou a vyšetření nic neukázala, Pouze nízkou hladinu fosforu. Od té doby jsem se stresoval, jelikož jsem se bál, kdy zase něco podobného příjde. Byl jsem na interně, kde mi v průběhu dalšího měsíce udělali zátěžovku, EKG, ultrazvuk a holter. To nic neukázalo a vše v normě, krev taky odebrána a OK. Poslední dobou v klidu sem tam pociťuji nával divného pocitu na hrudi s pocitem přeskakování srdce, který je doprovázen lehkým motáním hlavy a odezní během cca 20-30 min... s tímto problémem jsem na interně byl, kde na ekg samozřejmě v tu chvíli bez problému a dle paní doktorky je to v rytmu okolo 90 tepů běžné a není nebezpečné. Zároveň mám problémy s páteří v oblastí krční a hrudní páteře, chodím na rehabilitace. Jsem domluven i na psychiatrii zda to nemám spojeno už i ze stresu, že něco příjde, např jako panická porucha a pod. Opakuje se mi to občas např. 1-3x do týdne v klidu. Přeskakuje mi srdce, že citím jak se jakoby divně pohne a bouchne. A při těchto problémech je mi tak celkově nepříjemně někdy motavě. Opravdu to je běžné a není nebezpečné?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte vyšetření negativní, nejedná se o vážné onemocnění srdce. Dle Vašeho popisu se může jednat o panické ataky. Kdy náhle pociťujete bušení srdce, tlak na hrudi atd. Zkuste více polevit, méně se stresovat, myslet na příjemné věci a ne, kdy to opět přijde.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: