Bušení srdce

Dobrý den chtěla bych vás poprosit je mi 22 let jsem těhotná..už asi rok mívám záchvaty bušení srdce motání hlavy neschpnost nádechu vždycky to přijde trvá to tak 3 az 4 dny a pak mi je zas nejakej cas dobre.Nevim si uz rady cim t muze bejt v cervnu sem podstoupila celý kardio vysetreni ekg,echo srdce,ekg holter vsechno v poradku srdce mate zdravy..myslela jsem si ze mam neco s plicema ale treba tyden sem mi dycha dobre ani si nevzpomenu a pak to prijde..Mám obcas problemy i se zády zatuhlé svaly..minulý tden mi blyo opet tak zle ze jsem jela na pohotovost udelali ekg a dali na KArdiologii JIP tam sem lezela na monitrou 170 tepu a kardiolozka rikala ze srdce mam zdravy kuli tehotenstvi mi nechteli nic davat nakonec pichla betalok a dala kapacku s vyzivou..Byl to takovy stav ze u me sedela dr uklidnila me na 114 tepu jak odesla okamzite to vylitlo na 150 a pristroj rval lezela sem tma napojena 3 hodiny pak znova ekg a me pustila domu s tim ze srdce mam zdravy a napsala mi pri zachvatu pul tablety egilok 25mg ale az kdyz budu mit vic nez 140 tepu..do zpravy napsala tepova frekvence 160 az 170 /min s velkým emočním podílem..takže ty stavy vubec nechápu je to psychyka?vzdycky sme si myslela ze mam neco se srdcem.Nemuze to bjet spojeny i pateri???ze by je treba tejden nic a pak to prijde..uz vubec nevim co delat na kardiologii jsem skoro jak doma ted uz v tomhle roce po 2 a nikdy na nic neprisli prej srdicko zdravy tak mi poradte co to muze bejt..dekji za odpoved..portoze psychicky se cejtim v pohode ze by to dokazala ikdyz ja se cejtim dobre?nebo spis ta pater??i kev mam v poradku,

Odpověď odborníka:

Milá Veroniko, jak píšete, prošla jste opravdu sérií detailních kardiologických vyšetření (opakované ekg, echo, ekg holter), která byla všechna s negativním nálezem, tedy z hlediska vašeho srdce je vše v pořádku, to je moc dobře. Vaše obtíže by mohla způsobit i zvýšená funkce štítné žlázy - předpokládám, že po této poruše se u vás pátralo už v rámci interního vyšetření, pokud ne, můžete o toto vyšetření požádat i svého praktického lékaře (test se dělá z krve). Pokud bude i toto vyšetření negativní, domnívám se, že problém bude opravdu podmíněn převážně psychicky (přestože vás psychika vědomě trápit nemusí) a na to bude nejdůležitější se zaměřit. Ve spolupráci s psychologem by pro vás bylo dobré osvojit si některé relaxační techniky, které by vám při záchvatu mohly pomoci, v každém případě konzultujte ještě svého praktického lékaře, který by vám mohl předepsat sedativa, která mívají v těchto případech velmi dobrý efekt (samozřejmě až po ukončení kojení). Držím palce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: