Bušení srdce

Přeji pěkný den. V lednu jsem byla na interním vyšetření z důvodu bušní srdce.Krevní odběry jsou v pořádku,rengen srdce a plic byl bezezměn od posledního vyšetření(před 8 lety embolie plic po plast.operaci během techto let jsem se s ničím neléčila a nebyla nemocná,léky pravidleně neberu)EKG bylo 101/min sinus .rytmus.Lékař se přiklání,že jde o stresovou záležitost.Ráda bych se zeptala,zda mám žádat další vyšetření,když bušení neustoupilo a přidala se bolest mezi lopatkami spíše na levé straně ,která prostupuje až do přední části hrudníku.Mockrát děkuji.

Odpověď odborníka:

Obtíže, které popisujete skutečně připomínají tzv. anginosní bolesti, tzn. bolesti vznikající při ischemii srdečního svalu. Doporučuji zopakovat EKG, nejlépe i zátěžové EKG ev. Holtera na 24 hod.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: