Bušeni srdce

Dobry den Nejsem zadny alkoholik, piji lehce jen o vykendech. Na druhy den vztanu nebo zřídka me probudi docela rychle buseni srdce. Nikdy jsem nemel takove problemi,jen posledni rok to tak mám. Dam čtyři piva treba a na drujehej den us je problem :( vim ze konzumace alkoholu muze zvysovat tep, ale pripadne mi nenormalni že až tak moc, že musim aji rychlejc dychat. radši si vemu trymepranol na snizeni tepu. Tak jak je to mozne ze tyto problemi mám. Lečim se se snizenou funkci stitne žlazy, 63kg, 168cm, sportovni postava, a us nekourim 5 mesicu. EKG, ECHO, ARGOMETRIE dopadla dobre. DEKUJI

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k vyloučení kardiovaskulární příčiny je možné ještě doplnit celodenní monitorování tlaku a ekg (tzv. Holter vyšetření). K bušení srdce může teké docházet např. při zvýšené funkci štítné žlázy. V případě léčby její snížené funkce jsou tedy nutné pravidelné endokrinologické kontroly, aby naopak nedošlo k "přesmyku" na funkci zvýšenou. V případě, že i tato příčina vašich obtíží bude vyloučena, může jít o zvýšený tonus sympatiku. Sympatikus je součástí vegetativní (vůlí neovlivnitelné) nervové soustavy a zvýšená činnost sympatiku způsobuje též urychlení tepu a dechu, čímž organismus reaguje na zátěžové situace. Samozřejmě může jít i o nějakou další méně častou příčinu vašich obtíží, proto doporučuji další vyšetření u vašich ošetřujících lékařů.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: