Bušení srdce

Dobrý den. Po prvé se mi to stalo před 5 měsíci, v noci mně probudilo silné bušení srdce-měla jsem velice rychlý tep, trvalo to pár minut. Následoval třes a pocit chladu. I ráno jsem měla tep 118/min v klidu. Toto se opakovalo, ale s menší intenzitou. I přes den se mi stává, že cítím, jak mi silně tluče srdce, někdy mně i kolem popichává, snažím se tomu už nevěnovat pozornost. U kardiologa-jsem po zánětu srdečního svalu v dětství-zůstal lehký šelest, EKG v pořádku, zachycena jen nějaká malá arytmie, štítná žláza taky OK, výsledky holtru od dubna ještě nemám, jsem lehce anemická. Navíc se mi motá hlava-pocit nejistoty v prostoru-byla jsem odeslána k neurologovi-po 5 týdnech nemám výsledky. Trápil mně silně žaludek-pálení žáhy +nechutenství, aktuálně jen občas (prý bušení může způsobit i žaludek). Měla jsem zablokována žebra, chodila jsem na rehabilitaci. Někdy se cítím velice unavená a spavá, nedokážu nic pořádně dělat. Navíc jsem neplánovaně v 16t. těhotenství. Vše trvá už tak dlouho a nikdo mi neřekl příčinu. Mám malé děti a jsem z toho nervózní, jelikož se mi to nepravidelně opakuje a chtěla bych konečně vědět proč. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obtíže, které popisujete, mohou být projevem srdeční arytmie, důležitý bude nález při EKG monitoraci - je divné, že po 3 měsících stále ještě nemáte k dispozici výsledek vyšetření. Podle toho zda byla arytmie vůbec zachycena , případně o jaký typ poruchy rytmu se jedná, bude určen další postup léčby. Ve většině podobných případů není nutná medikamentózní léčba. Vzhledem k anamnéze myokarditidy, graviditě a těmto nově vzniklým obtížím, bych Vám doporučoval absolvovat nové echokardiografické vyšetření (pokud jste ho již neměla). Na únavě a ospalosti se značnou mírou může podílet těhotenství, vyčerpávající péče o malé děti i stres a nervozita, které ve svém dotazu uvádíte. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pseudoefedrin – cukr i bič
Články: Pseudoefedrin – cukr i bič
Každý lék může být za...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Snížená funkce štítné žlázy a deprese
Články: Snížená funkce štítné žlázy a deprese
Hormony štítné žlázy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Víte, co jíst a nejíst při průjmu?
Články: Víte, co jíst a nejíst při průjmu?
S průjmem se téměř každý...
Alergie na arašídy – jak na ni jednoduše přijít?
Články: Alergie na arašídy – jak na ni jednoduše přijít?
Diagnostika potravinových...
Biologická léčba a zdravotní pojišťovny: podaří se najít kompromis?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: