Bušení srdce

Před asi 5 lety se u mě poprvé objevilo chvilkové rychlé bušení srdce, pocit v tu chvíli jakoby na zalknutí, "srdce v krku", za pár vteřin to odeznělo. KDyž se to objevilo asi potřetí, byla jsem na inter.vyšetření, kde na ekg nic neshledali, ve zprávě jsem jen měla, že již dříve jsem měla sklon k sinusové tachykarii ( to mi řekli při náhodném ekg před porodem před 6 lety ). Po další této příhodě jsem podstoupila holter.monitoring, bez nálezu. Objevuje se mi to nezávisle na situaci, jak v klidu, tak ve stresu, tak jednou za pár týdnů, měsíců a vždy mě to úplně vykolejí. Doktorka mi řekla, at se nepozoruji a jsem ráda, že o svém srdci vím. JE to ale velmi nepříjemné a nevím, zda to nic neznamená. Léčím se sníž.št.žl., ale toto bušení se objevilo již předtím, než jsem se léčit začala. Jinak mám trochu nadváhu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Je velká pravděpodobnost,že se u Vás jedná o tzv.panickou ataku-Název poruchy asi zní trochu divně,ale rozhodně nejde o nic směšného nebo povrchního.Stav vyžaduje léčení-čím dříve se s ním začne,tím je větší naděje na úspěch.Nejvhodnější je kombinace léků a tzv.kognitivně-behaviorální psychoterapie.Léky Vám může předepsat praktický lékař,dokáže Vám také poradit vhodného psychoterapeuta.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: