Bušení srdce

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,před třemi lety jsem měla drobek sníženou funkci štítné žlázy,pan doktor mi dal euthyrox 50,který beru stále i když výsledky jsou už v pořádku,na ultrazvuku mam štítnice je zachovalé echogenity,oba laloky jsou homogenní,ostrého ohraničení oproti okolí.Vcolor mode bez hypervaskularizace,p. lalok 56,17,17mm,objem 9ml,l. lalok48,17,17mm,objem 8ml,isthmus do 6mm,obsahuje 4 hypoechogenní uzlíky,jsou oválné,bez kalcifikací,průměr velikosti 6mm v podélné ose uzlu,bez uzlin patol.charakteru bil.a chtela jsem se zeptat,jestli je nutne brat porad leky,mam busení srdce,je to velice neprijemne a vzdy se mi udela horko,tak nevim jestli by to mohlo byt z leku,do zadne poradny nechodim,predepisuje mi je pan doktor z ambulance,dakuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, laboratorní výsledky jsou nyní v pořádku nejspíše proto, že užíváte Euthyrox. Otázka je, jak by výsledky vypadaly, pokud by se lék vysadil. Podle sona navíc máte hraniční velikost štítné žlázy a i uzlová přestavba je indikací k podávání hormonu štítné žlázy. Možná byste mohla zkusit po dohodě s lékařem snížit dávku levothyroxinu na polovinu. Mohlo by se vám ulevit. Mějte příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak bojovat s periferními neuropatiemi? Všemi dostupnými prostředky!
Děloha
Články: Děloha
V těle je děloha uložena v...
Vyhněte se pasivnímu kouření: jste blíž nemocem i smrti víc, než si myslíte
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Brzlík
Články: Brzlík
Brzlík leží ve vrcholu...
Šest přípravků pro zdraví vašeho srdce
Články: Šest přípravků pro zdraví vašeho srdce
Srdce neúnavně přečerpává...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: