Bušení srdce

Jsem 6 týdnů po odstranění dělohy a vaječníků, je mi 50 let, nyní mám v klidu hlavně před spaním silné bušení srdce a to tak, že ho slyším a nahmatám na krční tepně, jak bubnuje. Tlak mám 120/75 ale tep stále vyšší 90-110. Lékař tvrdí , že to mám k memopauze, ale mám strach ,aby to nebylo něco horšího. Je to nepříjemné a před operací jsem tento problém neznala.Před operací problém pouze občasná aritmie- léky rivicor. Nyní je beru každý den. Myslíte, že se to srovná? nemám z toho dobrý pocit a nikdo mne nebere moc vážně, prý je to normální. EKG před operací v pořádku, akorát vyšší tlak-asi byly nervy. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyšší tep a bušení srdce může být opravdu k menopauze. Odstranily vám vaječníky, které produkují ženské pohlavní hormony. Hormony ovlivňují řadu pochodá v ženském těla i činnost srdce. Někteé ženy v menopauze mají návaly, bušení srdce a nevolnosti. Pokud to, ale bude trvat déle, bude vhodné navštívit svého praktického lékaře a s ním vše probrat.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x