Bušení srdce

Dobrý den,už včera mi byl zodpovězen dotaz na toto :Dobrý den,měla bych rozsáhlejší dotaz?Loni jsem začala mít problémy s přeskakováním srdce,silné bušení srdce s frekvencí okolo 18é za min.,časté motání hlavy,závratě,bolest zad a hrudníku,často jsem nemohla pořádně dýchat ,takové stavy sevření ... bylo mi na omdlení a brnění rukou,na plicním vše v pořádku,na kardiologii jen že mám vyšší tepovou frekvenci ,chodila jsem i na rhb ale paní doktorka naznala že bez výsledků změn,navštívila jsem neurologii kde jsem podstoupila nedávno doporučenou mag.rezonanci,tam incip.degenerat.změny C 4-5 C 5-6 bez zn.myleopatie krčního úseku míchy.také dělali rtg C páteře napřímená krční lordoza,zaostření zadních hran obratl.těl,zužení meziobratl. prostoru C 6-7 a TH páteř:dextrokonvextní skolioza th pát.incip spondylotické změny,zužení meziobrat. prostoru v horní třetině th páteře .... od letošního roku od dubna mi přijde že mi to vlezlo do hlavy to co se mi stalo ze srdíčkem a od te doby mám strach že se mi to opět přihodí ,dostala jsem Lexaurin nárazově a Elicea antidepr. jenže je brát nechci zkouším zatím bylinky třezalka,medunka,kozlík a magne b6 ,vždycky mě popadnou bylé myšlenky večer,a mám strach uzkost ,nyní jsem navštívila poprvé i psychologa .... jsem hodně dlouho ve stresu ...a tak bych chtěla znát co mi vlastně je ,je možné že ty problémy které mám nejsou intenzivní ale vrací se,mám od té ppáteře nebo to spíše je od té psychiky?Děkuji a ráda bych k tomu přidala ještě takový problém,že sleduji že mívám strach zůstavat doma sama večer,že se mi něco přihodí a nikdo mi nepomůže když tu nikdo se mnou není ,mám z tohodle strach,předevčírem jsem poprvénavštívila psychologa ale vše jsem nestačila říci,ted už dvě noci se snažím být bez lexaurinu ,daří se mi i lépe usnout ,beru jen ty bylinky,ale myslím si že zcela určitě to není za mnou,mám večery kdy je mi fajn ale večery kdy je to hrúza!Myslíte že je tedy na místě opravdu raději brát ty antidepresiva?Mám z nich obavy že moc přiberu .... mám se o tom poradit s psychologem za 10 dní k němu opět jdu ....děkuji.

Odpověď odborníka:

Milá a vážená, Vaše problémy se jeví jako PANICKÁ PORUCHA, na kterou je nejlepší léčba antidepresivy + psychoterapií. Jinou radu nemám a pokud nechcete brát léky, neumím poradit nic jiného.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Články: Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Přestože si řada z nás...
Cukrovka může zasáhnout i zrak
Články: Cukrovka může zasáhnout i zrak
Diabetes v případě špatné...
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Určení krevní skupiny
Články: Určení krevní skupiny
Určení krevní skupiny je...
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
Medikamentózní rýma: pozor na rychlou úlevu!
Články: Medikamentózní rýma: pozor na rychlou úlevu!
Při neopatrném užívání léků...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Články: Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Rádi byste přestali kouřit...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: