Bušení srdce

Už třetím rokem mám problé s ýykostí a bušením srdce.Začalo to asi takhle ještě když sem nic nevěděla bušilo mě srdce a přeskakovalo a ja sem dostala strach a dostala jsem hrozdnou uzkost lékař mě poslal na kardiologii skrz to bušení .Na kardiologii jsem byla mockrát na ultrayvuku ekg a všechno vždy v pořádku .Uzkosti se zlepšovali ale vždy mě bušilo jenom tak srdce bez nějaké uzkosti a podnětu .Tak jsem byla poslaná do brna na dětskou kardiologii.Tam mi nasadily holtra kterého jsem měla asi 2krát a nic mi nenašly,poté jsem měla i tu záznamovou kartičku a taky nic jen vysoký tep .Dnes už uykost mám jen zřídka a chvilkovou ,ale to bušení srdce mě trápí všeci říkají že je to spojitost s tou uzkostí ale já žádnou nemám a všimla jsem si že se mi jen tak rozbuší srdce asi v 8:00ráno do odpoledne a tep je kole 120 .Byla jsem i na pozorování v nemocnici a na jipce ale tam mi zjistili jen to že mám lehce sníženou štítnou žlázu.Štítná žláze už je ted taky lepší ale srdce mi den co den jen tak samo furt buší doktorka mi pořád zvišuje léky na uzkost ale já vím že to tím není a hrozdně mě to vysiluje a přece jen si říkám že to ani není zdravé když mi to tak buší už nevím co dál doktoři jsi mě přehazují a nikdo mi nepomohl hrozdně mě to omezuje.při největší uzkosti jsem měla naměřeno 170 tep od se doby podobna uzkost nebyla a to už je asi rok .Moc moc moc Vám děkuji za odpově´d protože už jsem zoufalá Kristýna

Odpověď odborníka:

U vás se pravděpodobně jedná o extrasystoly, což jsou předčasné stahy srdce. Mají je všichni lidé, pouze někteří je pociťují. Nejsou nebezpečné pouze nepříjemné. Dále jsou zde úzkostné stavy, co popisujete sama, pravděpodobně dlouhodobě. Pří úzkosti se vyskytuje vyšší tep, to je normální příznak, který se nemusí léčit. Myslím si, že jste po tělesné stránce vyšetřena podrobně a další vyšetření nic pravděpodobně nepřinese. Nevím jestli jste byla vyšetřena psychologem, který by s vámi probral příznaky z jiného hlediska. Myslím si, že problém bude spíše v psychice, ale to rozhodně další léky nevyřeší. Přeji ať se vše dobře dopadne a konečně vyřeší.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: