Bušení srdce

Dobrý den,už 3 týdny marodím s krční páteří,nikdo neví,co mi vlastně je-mám závratě,zvracím-ale na rtg a CT bylo vše v pořádku,nyní docházím na rehabilitace,ale dnes se mi už po druhé stala zvláštní věc-začalo mě z ničeho nic silně bušit srdce(140tepů/min),třásla jsem se po celém těle a měla jsem takový zvláštní dusivý pocit na hrudi-tlak a nemohla jsem se nadechnout,bušení odeznělo asi po 5 min.ale třes trval 2O min...může to vše nějak souviset s krční pátěří?měla bych navštívit lékaře?Je mi jen 21 let,ale dědeček zemřel na nějakou srdeční vadu,babička se léčí se štítnou žlázou,já sama sem s ní měla v dětství taky problémy...děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je namístě požádat u obvodního lékaře o vyšetření štítné žlázy nebo o poslání na odborné vyšetření na endokrinologii. Stav může přímo souviset se štítnou žlázou a měl by se vyšetřit, pokud by se nic nenašlo, zkuste se poradit s kardiologem. Opodstatnění vyšetření u obou lékařů existuje, vzhledem k tomu, co uvádíte o svých prarodičích a i při vašich potížích. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
PRO KLÁRU | Od: Klára | 25.1.2009 22:48
Ahoj Kláro, přesně to, co popisuješ mě potkalo před rokem... Dokonce mi přijde, jako by to bylo všechno naprosto stejné:)Je mi taky 21a Mě to začalo přesně tak jak popisuješ - závratě, zvracení.. všechna vyšetření jako ty - v pořádku - asi měsíc po té jsem zažívala taky stavy typu - 150 tepů/min, pocit dušení, zle, třes.. bylo to strašný!!! A jak píšeš, že tvůj dědeček zemřel na srdeční vadu - tak to je naprosto můj stejný případ!!! Poradím Ti - zajdi si ke své lékařce ať Ti dá doporučení ke kardiologovi k vyloučení dědičné nemoci - měl by Ti uděla ekg a echo - tím zjistí hodně! Já jsem tím prošla - a vše naprosto v pořádku! V závěru se zjistilo, že tohle je způsobeno stresem! A opravdu, bylo to tak. Jenže já jsem to tím stresem nechala zajít tak strašně daleko, že teď trpím panickou poruchou a agorafobií a žiju každý den se strachem z infarktu - ikdyž vím, že vše je naprosto v pořádku, ale už to v té hlavě prostě mám a mám to kvůli těm ´´záchvatům,, jak popisuješ. Prostě jsem psychicky slabší,ale věřím, že Ty to zmákneš líp:) neboj se, opravdu si myslím, že budeš naprosto v pořádku a budou to jen nahromaděné nervy. Věř mi, vím o tomhle opravdu hodně. Téměř denně takovéhle věci studuju. Kdybys měla nějaké otázky tak mi napis na drafty@seznam.cz! Držím palečky, zmákneš to.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Články: Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Ztráta čichu neboli anosmie...
Jak se žije bez štítné žlázy
Články: Jak se žije bez štítné žlázy
Chodí mezi námi mnoho lidí...
Vyberte nejlepší lék na svou alergii
Články: Vyberte nejlepší lék na svou alergii
Pokud patříte mezi pylové...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Tasemnice
Články: Tasemnice
Tasemnice je střevní...
Zlomenina krčku mívá fatální následky. Proč ale tak často?
Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Články: Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Nežádoucí reakce po...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: