Bušení srdce

Dobrý den, asi před měsícem mi byl diagnostikován únavový syndrom. Byl jsem snad na všech možných testech na srdce. EKG, ECHO, krevní obraz, dále pak rentgen plic, srdce a ledvin. Paní doktorka mi poté oznámila, že mi z laboratorního hlediska nemá co vytknout. Nicméně, srdce buší pořád, tlak mám okolo 140/80 tep okolo 70, občas cítím i jakoby měnší tlak na levé straně hrudníku, při velkém stresu pociťuji mravenčení, jinak klasické příznaky únavového syndromu nemám, chodím normálně do školy, ale pořád si netroufám na nějaký sportovní výkon, mám z toho špatný pocit, občas se mi i jakoby zamotá hlava, když se předkloním a pak znovu narovnám. Předem děkuji za pomoc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Vojtěchu. Velice se omlouvám, ale nemohu Vám k Vašemu dotazu nic bližšího říci, obecné zmínky o možných příčinách bušení srdce by byly zavádějící. Při úvaze o "únavovém syndromu" a posouzení významu a příčiny přidružených nechakteristických potíží je nutné opravdu velice podrobně znát celkový stav pacienta, jeho životosprávu a znát přesné výsledky provedených vyšetření (na základě čeho Vám byla sdělena diagnóza "únavový syndrom"?), není tedy možné to rozebírat takto přes internetovou poradnu. Ještě jednou se tedy omlouvám, že jsem Vám odpovědí příliš nepomohl, obraťte se prosím s jakýmikoliv nejasnostmi na Vaší praktickou lékařku, měla by Vám vše podrobně vysvětlit.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: