Bušení srdce, latentní tetanie

Dobrý den, potřebovala bych poradit, před nějakými 3 lety mě trápilo neustále bušení srdce, byla jsem na krvi, na ekg, několikrát na holteru, na tlakovém holteru, na echu a nikdo na nic nepřišel, jen tachykardie, brala jsem egilok. Po porodu se mi tep upravil do normálu a od té doby bez problému.Teď rok a půl po porodu se mi jednou v noci začala motat hlava a už tak dva měsíce mám neustálý pocit motání hlavy a každenní bolení půlky hlavy, vždycky jen levá půlka, jde mi to do očí, do tváře, občas mi bývá na zvracení, byla jsem na neurologii a paní doktroka mě poslala na ORL a Sono mozku a na nějaká Vep a Beap vyšetrení, na které na objednávku čekám na srpen. Na Orl mají podezdření na nějaký BPPV syndrom, ale musím čekat na audiogram na objednávku. A teď se mi přidalo noční buzení, motání hlavy, třes, bušení srdce, na internetu jsem pročítala fóra, že to může být latentní tetanie. Myslíte, že by se opravdu mohlo jednat o toto onemocnění? Je pravda, že v těhotenství kvůli operaci čípku jsem brala 6 tablet hořčíku denně a problémy jsem neměla, až teď. Četla jsem, že to může být psychika, ale po psychické stránce jsem v pohodě a vždy jsem byla, až do téhle doby, kdy mi není dobře. Potřebovala bych normálně fungovat, ale pořád čekám na vyšetření. Tak jsem se chtěla alespoň zeptat, jestli se může jednat o latentní tetanii. Děkuju moc za informace, s pozdravem Veronika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravděpodobně se jedná o tzv. psychosomatické onemocnění. Doporučoval bych proto absolvovat neurologická vyšetření, která mohou leccos objasnit. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
-19 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: