Bušení srdce mladých

Mám stručný, ale asi komplikovaný dotaz. Velmi často mne před usnutím (před usnutím kddykoli během dne, kdy si jdu lehnout) trápí bušení srdce. Cítím jakoby mírně zrychlený tep a bušení srdce na hrudníku a v krčních žilách. Toto bušení i následně způsobuje "obavy" a nemohu z toho usnout. Není to dlouho co jsem byl u praktického lékaře s tím, že mám vysoký puls i když jsem v klidu (100 - 120 tepů/min). Problém s bušením srdce už jsem měl i v té době. Byl jsem odeslán na EKG, která dle slov doktora dopadlo naprosto vpořádku - až na zrychlený tep, jinak nic. Žádné léky mi nebyli předepsány. Ptám se, jestli se mám tedy obávat něčeho nebezpečného? Popravdě lítám po doktorech s Crohnem, vysokým cholesterolem a byl bych nerad kdybych musel ještě navštěvovat kardiologii. Léky užívám Helicid, Budenofalk a Sortin 10mg. Na gastroenterologii mi pravidelně berou krev na biochemii a krevní obraz - vše vpořádku. Krevní tlak mám celkem v normě, možná mírně vyšší. Horní tlak mívám nejčastěji 135 - 140, vyjímečně až 145 a spodní mám obvykle v rozmezí 80 - 95. Děkuji za odpověd, Štěpán.

Odpověď odborníka:

Nejčastěji způsobuje zvýšená funkce štítné žlázy, z vašeho dotazu není jasné zdali se ty odběry dělaly i na tu štítnou...pokud byly v normě, budete muset na tu kardiologii zajít a pátrat po jiné příčině...i když se na nic třeba nepřijde, určitě je vhodné nasadit lék ke zpomalení tepu, který vám i sníží vyšší TK...určitě není dobré srdce nechat běžet jen tak...časem by se "uštvalo" ...ale nejdřív je nutné najít příčinu a pak nasadit léčbu.

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: