Bušení srdcen a špatné dýchání

Je mi 24 let a poslední asi 4 měsíce se mi stává, že mi začne bušit srdce, ale to jen na strašně malou chvíli a pokaždé když jsem v klidu.Spíš bych to přirovnala, jako bušení při stresové situaci. Je to velmi nepříjemné a bojím se, aby to nebylo něco vážného. Čím víc na to myslím, tím je to bušení častější a teď se k tomu přidalo i to, že se mi špatně dýchá. Ale zase jen když na to myslím, nebo když se soustředím na dýchání. Snažím se, se nehlídat, ale není to tak jednoduché. Plánujeme druhé dítě a nechtěla bych nic zanedbat. Měla bych navštívit lékaře? Ale bojím se, abych nevypadala jako simulant. děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Kláro, potíže, které popisujete, patří pravděpodobně k nějakému typu srdeční arytmie. O tom, zda jsou potíže závažné, nebo zcela neškodné, nelze rozhodnout bez vyšetření - hlavně klidové EKG a EKG Holter. Určitě se domluvte s praktickým lékařem na vyšetření základních krevních testů - minerály, štítná žláza, krevní obraz, a objednání na kardiologii. Držím palce, ať to není nic vážného.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Články: Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Tahle potíž dokáže člověka...
Postižení kůže u Crohnovy nemoci
Články: Postižení kůže u Crohnovy nemoci
Nespecifické střevní záněty...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Malá žláza může vyvolat velký zdravotní problém
Články: Malá žláza může vyvolat velký zdravotní problém
Třetina pacientů, kteří...
9 kroků k odstranění klíštěte u vašeho domácího mazlíčka
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: