Byla jsem těhotná?

Dobrý den, mám dotaz ohledně těhotenství. I když beru antikoncepci,brala jsem začátkem ledna antibiotika. Asi po 14 dnech jsem se začala cítit divně, neustále mě bolely prsa, chodila jsem pořád čurat, bylo mi nevolno a opozdila se mi o týden už 8 let pravidelná menstruace. Proto jsem navštívila svého gynkologa,který mi udělal pouze ultrazvuk a řekl,že těhotná nejsem bez jakéhokoliv jiného vyšetření či odeslání na krev. Za pár dní mi to nedalo a udělala jsem si těhotenský test,který vyšel pozitivní,na druhý den jsem chtěla navštívit opět lékaře,ale začala jsem krvácet. Krvácela jsem tři dny a pak dva dny špinila. Od doby kdy mi bylo nevolno jsem si začala měřit BT a ta se pohybovala mezi 37,2 - 37,4 a po menstruaci se vyšplhala na 37,8 mohlo jít o těhotenství? Děkuji mockrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Terezo! Není to vyloučeno, o těhotenství jít mohlo. V raných fázích těhotenství je nejjistější metodou jeho detekce zjištění přítomnosti hormonu HCG. Ten lze ověřit v krvi i moči. Ultrazvuk je schopen detekovat plod v děloze a je jistým potvrzením těhotenství, ovšem je spolehlivý až později nežli testy na HCG.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: