Bylinné čaje a antikoncepce

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat jestli bylinné čaje podávané v nálevových sáčcích mohou nějak snížit účinnost antikoncepce Sunya?jedná se o čaje s echinaceou,medunkou,ženšenem,fenyklem dobromyslí ,roibosem,šípkem ,jitrocelem ,apod...případně které bylinky kromě třezalky ještě učinnost antikoncepce snižují...Děkuji za odpověď...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Marcelo! Kladete záludnou otázku. Zatímco léčiva se z hlediska iterakcí pečlivě zkoumají u bylinek to neplatí. Většina bylinek bude z hlediska účinnosti antikoncepce bez významu, ale určitě ne všechny. Chcete-li mít jistotu, bylinky nebo antikoncepci vysaďte. Bylinky ani ve formě čaje nejsou stejně vhodné k pravidelnému dennímu užívání, až na výjimky - neordinujte si je sama, i bylinkami si lze ublížitz. Konsultujte lékaře zabývajícího se bylinkami nebo zkušenou bylinkářku.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: