Bylo možné otěhotnění?

Dobrý den, paní doktorko. Nejdříve bych Vám chtěla říct, že si Vaší práce v poradně vážím. Ráda bych se Vám svěřila s mým problémem. Cca 5 let jsem brala spokojeně HA Pramino, nyní mi byla předepsána HA Daylette. 20.7. jsem měla poslední prášek Pramina, byl to 14. prášek v pořadí. Protože jsem 15. pilulku už neměla a v lékárně mi bylo řečeno, že se Pramino už nevyrábí, přestala jsem brát antikoncepci. 25.7. jsem dostala menstruaci (samovolně se spustila) a ten stejný den jsem si vzala 1. prášek Daylette. 8. a 9. den prášků jsem měla přes den průjmy (ze stresu), ale vždy až několik hodin po spolknutí prášku (prášek si beru ve 23 hod večer). 10. den prášku jsem si vzala prášek ve 23 hod a 2 hod/2,5 hod po spolknutí prášku jsem zvracela. Za 4 hod po zvracení jsem měla pohlavní styk, partner neejakuloval, nedotáhl to do konce, avšak kapičky lásky byly možné... 11. den prášku jsem si prášek vzala normálně večer (dnes už vím, že dle příbalového letáku jsem si měla kvůli zvracení vzít náhradní 10. prášek). 14. den prášku (což je 7.8.) mám opět průjmy. Už přemýšlím o tom, jestli tyto průjmové problémy nejsou z nové HA. Dále pokračuji v braní prášků. a) Mám obavy z otěhotnění. Můžete mi, prosím, říct, zda jsou mé obavy pádné? b) Od kolikátého dne po případném početí se může udělat odběr krve pro případné zjištění těhotenství? A kde v Praze je možné se na tento odběr do laboratoře dostavit bez lékařského doporučení? Do Thomayerovy nemocnice např.? c) Kdy nejdříve je možné prodělat miniinterupci od početí? Velmi Vám děkuji. S pozdravem Pavla

Odpověď odborníka:

Otěhotnění se v tomto případě vyloučit nedá,udělejte si gravitest,který je positivní již 5-6 den po koncepci a kdyby byl positivní navštivte gynekologii k provedení krevního testu který je přesnější,protože je kvantitativní,Průjem téměř jistě není způsoben antikoncepcí,ani zvracení. Miniinterrupce se provádí,jakmile je gravidita potvrzena. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x