Camplyobacter

Dobrý den, dceři - 3 roky- byl zjištěn ve výtěru camplyobacter, brala týden antibiotika Sumetrolim, po 5 dnech stále ve výtěru camplyobacter. Neměla ale již žádné příznaky - průjem, teplotu. Jak mám přizpůsobit jídelníček? mám zavést nějaká opatření? smažená a tučná jídla jí nedávám. Může jíst jogurty, pít mléko? Za jak dlouho se obvykle bakterie zničí? Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Přítomnost campylobactera ve stolici může přetrvávat i po léčbě řadu měsíců, rozhodující je, zda trvá průjem, bolesti břicha či horečky. Pokud uvedené obtíže dcera nemá, doporučuji lehkou průjmovou dietu, zakoupit v lékárně laktobacily k normalizaci střevní flóry. Mléko není v průjmové a postprůjmové dietě vhodné, zakysané mléčné výrobky zavádějte postupně pomalu a dle odezvy organismu (pokud se objeví průjem, vysaďte je).

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: