Campylobakter

Dobrý den, před třemi týdny mi byl diagnostikován campylobakter ve střevě. Horečky a průjem ustaly za pár dní. Ale neustále mám večer a přes noc zvýšenou teplotu do 37, 5. CRP jsem měl do osmi. Myslíte, že zvýšenou teplotu zapříčiňuje campylobakter? Před dvěma dny jsem si vzal majonézovou pomazánku a horečka se vrátila, ale na jeden den, měl jsem 39. Mohla to být reakce na majonézu? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud bylo CRP do 8, je nepravděpodobné, že by příčinou zvýšené teploty byla bakteriální infekce Campylobacterem, bude to spíše virového původu. Při přetrvávání by se měla provést kontrolní kultivace ze stolice. Konzumace majonézy není vhodná krátce po prodělané střevní infekci, kde je na místě 1- 2 týdny dieta. Jistě však nevyvolá vysokou horečku.

MUDr. Pavel Růžička
MUDr. Pavel Růžička

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: