Candida?

Dobrý den, již jeden dotaz jsem Vám psala. Odpověděla jste mi, že si nemyslíte, že moje potíže nejsou způsobené přemnoženou candidou albicans a že mi doporučujete probiotika. Já už vyzkoušela snad všechna probiotika. Ale nepomáhají mi. Nerozumím tomu, proč jeden doktor mi řekně, že moje potíže jsou způsobené candidou a radí mi dietu a druhý mi tvrdí, že vše co mě trápí mi candida způsobit nemůže. Proč tedy, když jsem užívala nizoral nebo kaprylovou kyselinu, které candidu zabíjí, tak mi je najednou dobře, žádné průjmy, žádné potíže? Velice zajímavé jsou diskuze na internetu, které se týkají candidy např. http://candida.inetcz.com/. V krku mi byl nalezen zlatý stafilokok, je možné, že ten by také mohl způsobovat zažívací potíže? Pokud moje potíže opravdu nezpůsobuje candida, nebo ten zlatý stafylokok, tak jediné co mě napadá je dráždivý tračník. Protože jinak všechny testy, kolonoskopie mi vyšly dobře. Moje paní doktorka mi však řekla, že kdybych měla dráždivý tračník, že bych měla hrozné a časté průjmy, hlavně po ránu. To já nemám. Já mám průjem průměrně jednou denně a to po obědě. Předem moc děkuji za odpověď. Lucka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dráždivý tračník se může projevovat velmi různorodě, nemusí to být pouze výrazné průjmy. Každopádně, pokud by Vám působila problémy candida ve střevech, měla byste jí mít přitomnou ve stolici. Stafylokok může působit zažívací problémy, ale bývá to akutní a přechodný těžký průjem, event s horečkou. Opět bych doporučila řešit Váš problém hlavně s gastroenterologem, pokud Vám nepomůže jeden, zkuste se poradit ještě s jiným. Obávám se, že jinak Vám poradit nedokážu. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: