Candida albicans? dráždivý tračník

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, asi před 5 lety jsem měla ve stolici nález - candidu albicans. Moje paní obvodní doktorka mi dala nizoral. Dříve mě bolelo břicho, pálila žáha, pálily oči, měla jsem úzkost, průjem, zácpu, křundání v břiše, hlen ve stolici...Nizoral mi pomohl, ale jen na chvíli. Byla jsem také na kolonoskopii a jiný pan doktor mi řekl, že tyto optíže nemůže způsobovat kandida albicans. Nevím co mám dělat. Kolonoskopie, sono, vyšetření krve mi vyšlo dobře. Podle toho, co jsem si četla o kandidě na internetu, tak abych se úplně uzdravila, měla bych držet šílenou dietu. Pan doktor mi však řekl, že je to zbytečné. Co si o tom myslíte vy? Koupila jsem si na internetu kyselinu kaprylovou, která mi hodně pomohla. Co se však týká psychiky, moc dobře na tom nejsem. Navštěvuji také psychiatra. Není lehké mít problémy se střevami. Strašně mě to omezuje. Obtíže které mám odpovídají také dráždivému tračníku. Poraďte mi prosím, zdali si myslíte, že moje obtíže opravdu může způsobit kandida a zdali má cenu držet tu šílenou dietu. Moc děkuji. Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, také se přikláním k názoru, že je málo pravděpodobné, aby ty obtíže byly způsobené Candidou. Na Vašem místě bych zkusila probiotika (pravděpobodně máte narušnou střevní mikroflóru=zastoupení dobrých bakterií), pokud nebudou mít efekt, vyhledala bych určitě gastroenterologa a svěřila se do jeho péče. Někdy dělá hodně tělesných problémů i psychika samotná. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: