Candida albicans v i. trimestri tehotenstva

dobry den, som asi v 11týždni tehotenstva, z kultivácie mi vyšla candida albicans, pred tehotenstvom som s tým mala veľké problémy, asi už dva roky sa mi stále infekcia opakovala každy mesiac, alebo každe tri mesiace, moja lekárka mi dava stale čipky ktoré zaberú na čas a opäť sa to vráti, teraz mám výtok taky žltkastý nie veľmi hustý, svrbenie nepociťujem ani nič... je to oveľa miernejšie ako ked som mávala mykozu pred tým... chcem sa opýtať či mám a môžem si dať čipky Fluomizin, čo mi predpisala lekárka, alebo si mám robiť výplach a lieky neužívať... bojím sa, aby to neuškodilo dieťaťku, neviem čo je horšie nechať to tak alebo preliečiť....ked tak dlho trpím mykozou môžem nakaziť aj babatko? velmi pekne dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, okud nemáte pálení či svědění,může se jednat o výtok,který se v těhotenství normální. Jestli tozvádnete výplachy, bude to lepší. Pokud by se měla infekce rozjet,je lepší ji zaléčit.Miminku by´infekce neměla uškodit, spíše ´může vést později k předčasnému porodu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: