Candida albicans ve střevech

Dobrý den, již několik let trpím opakovaně na gynekologické záněty pochvy, testy určená kvasinková infekce c. albicans. Nedávno mě můj přítel přesvědčil, abych se od něj nechala orálně uspokojit, říkala jsem mu, že mám infekci, on přesto na tom trval, řekla jsem mu ať tedy alespoň nic nepolyká, ale on jak byl vzrušený, dělali jsme polohu 69, tak zřejmě nějaké chuchvalce spolkl. Po asi 2-3 dnech od toho, co jsme toto praktikovali, si začal stěžovat, že ho svědí a pálí po stolici řitní otvor a pak to také přetrvává, rovněž začal i více jíst. Kvůli tomuto mám podezření, že jsem ho nakazila. Prosím o radu, jak ho vyléčit s c nejmenším možným rizikem a jaká je prognóza nemoci. Předem mockrát děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Andreo. Nemyslím si, že Váš přítel trpí kvasinkovou infekcí. Zaprvé naprostá většina bakterií a kvasinek se zničí v žaludku, kde je velmi nízké pH, a zadruhé, svědění konečníku a zvýšený příjem stravy nejsou typické příznaky pro kvasinky. Pokud problémy se svěděním přetrvávají, nejjednodušší způsob, jak zjistit problém, je obyčejný výtěr z konečníku, nebo parazitologické vyšetření stolice, které odhalí případně jinou infekci. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
odpoved p.doktorky neni presna | Od: Veronika | 17.4.2016 21:16
Nejsem doktor ,ale mam sama candidu albicans
ve strevech ,tudiz vim ze priznaky ktere tu jsou
popisovany nahravaji candide.Presne svedeni
konecniku ,zvysena nutnost jist (Hlavne sladke)
bohuzel mam jeste vice priznaku ktere bych
nikomu neprala ,ale jak muze doktor napsat
takovou odpoved?Ze sve zkusennosti rikam ze to
muze byt candida.A ze se da lehce nakazit jeden
od druheho to se tedy da a ni to nemusi byt
fyzickym kontaktem ale napr.kdyz se dotykaji v
koupelne zubni kartacky a sebe a jeden ma
candidu je mozne ze ji chyti touto cestou.Zde ale
zalezi na celkovem zdravi toho druheho jedince
.Pokud nema oslabeny organismus ,nemusi nic
chytit.A ze se bakterie znici v zaludku?No nevim
.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: